Aicinājums uz Pilsoņu Kongresa 25. gadadienas svinīgo sanāksmi

· Attīstība
Autori

Atļaujos aicināt vietnes lasītājus un domubiedrus uz Pilsoņu Kongresa 25 gadadienas sanāksmi 1.maijā 10:00 Lielajā Ģildē. Lai nu kā, Pilsoņu Kongress iekustināja lielas lietas. Tā laika sajūtu pakustināšanai iesaku Valda Šteina rakstu https://tencinusarunas..

Sapulcē runās Tunne Kelams no Igaunijas, Inesis Feldmanis, Visvaldis Brinkmanis, Einārs Cilinskis, Roberts Zīle, Egils Levits, Valdis Rožukalns. Sīkāk – zemāk. 

~~~~~~~

Ļ.cien/A.god. …………………………………….. kungs/kundze!

Pilsoņu Kongresa fonds aicina Jūs kopā ar saviem domubiedriem piedalīties Latvijas Republikas Pilsoņu Kongresa 25. gadadienai veltītajā svinīgajā sanāksmē, kas notiks šī gada 1. maijā, plkst. 11.00, Lielajā Ģildē, Rīgā, Amatu ielā 6.

No 10.00 notiks Pilsoņu Kongresa videoarhīva materiālu demonstrēšana.

Ar savu līdzdalību apliecināsim, ka deviņdesmito gadu sākumā, PSRS okupācijas apstākļos ievēlētās Latvijas valsts tiesiskās pārstāvības – Pilsoņu Kongresa pamatnostādnes mūsu sirdīs un domās joprojām ir dzīvas.

Par savu līdzdalību un dalībnieku skaitu lūdzam informēt Signe.Poritere@gmail.com , tālr. 29390529.

Ar cieņu

„Pilsoņu Kongresa fonds”

www.pilsonis.lv

Latvijas Republikas Pilsoņu Kongresa 25. gadadienai veltītā svinīgā sanāksme

2015. gada 1. maijā plkst.10.00, Lielajā Ģildē, Rīgā, Amatu ielā 6

10.00 Delegātu, dalībnieku un viesu ierašanās. Reģistrācija. Pilsoņu Kongresa videoarhīva materiālu demonstrēšana.

11.00 Koris dzied Latvijas valsts himnu un latviešu klasiskās kora dziesmas.

11.10 Zigurds StrīķisPilsoņu Kongresa fonda valdes dalībnieks – ievadvārdi rīkotāju vārdā. (10 min.)

11.20 Viesu uzrunas.

Viesu uzrunas.

11.50 Tunne Kelams – bij. Igaunijas Kongresa priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts (10 min)

12.00 Prof. Inesis Feldmanis par PK vēsturi. ( 20min)

12.20 Muzikāls priekšnesums. (10 min)

12.30 Visvaldis Brinkmanis – bijušais PK priekšsēdētāja vietnieks. (10. min.)

12.40 Einārs Cilinskis – viens no PK ieceres iniciatoriem – par pilsoņu kustības izveidošanos. (10 min)

12.50 Antons Mikoss – PK Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs. (10 min)

13.00 Roberts Zīle – PK Tautsaimniecības komisijas vadītājs, Eiropas parlamenta deputāts. (10 min)

13.10 Egīls Levits par tiesiskajiem jautājumiem. (10 min)

13.20 Valdis Rožukalns par tiesiskajiem jautājumiem. (10 min)

13.30. Kafijas pauze.

14.00. PK delegātu un ilggadējo atbalstītāju tikšanās Lielās Ģildes Minsteres zālē (aptuveni 2 stundas)

~~~~~~~

Vēl – kā ir redzams, valsts vara diez ko “nesteidzas” ar finansiālu atbalstu atcerei un sanāksmes rīkošanai. Fonds, izskatās, turās vien uz dažu entuziastu nesavtīga brīvā laika darba. Ja nu kādam nav grūti – lūdzu atbalstīt ar kādu naudiņu; skat zemāk.

Joprojām nav atrisināts jautājums par visu plānoto pasākumu finansēšanu. Pašlaik pietrūkst 400 eiro sludinājumiem par 1.maija svinīgo sanāksmi un 100 eiro − pasta izdevumiem. Nav finansējuma arī zinātniskās konferences norisei 29.maijā − 4389 eiro apmērā. (Pilsoņu Kongresa fondabankas norēķinu konts LV71HABA0551039868940 (Swedbank), Pilsoņu Kongresa fondareģistrācijas numurs 40008115611).

Izsaki savas domas par šo

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: